Kılıçoğlu’ndan Tatlı Bir Hikâye: Arzen Dondurma

 

 

 

Hikâyemiz 1989’da, Erzurum’da, Kılıçoğlu Gıda Limited Şirketi olarak başladı. Tatlıya düşkünlüğümüz o günlerdendir. İlk olarak Kılıçoğlu markası altında halis Antep baklavaları ürettik. O gün geliştirdiğimiz lezzet formülü sayesinde, kısa zamanda Maraş usulü dondurmadan sütlü tatlılara, yaş pastadan kadayıfa kadar her türlü tatlıya lezzetimizle damga vurarak Arzen Dondurma markasını yarattık.

 

Aslında formülümüz çok basitti: Sütün en doğalı, malzemenin en kalitelisi, ustanın en maharetlisi. Böylece, doğal süt üretmek için kendi tesislerimizi kurduk. Erzurum’un yaylalarında bölgemize özgü otlarla beslenen keçilerden ve ineklerden elde ettiğimiz sütü, en hijyenik koşullarda işledik ve doğanın bize armağan ettiği meyveleri, yabani orkide çiçeklerinden elde edilen saleple birleştirerek, size usta ellerden çıkan “doğal dondurma”yı sunduk.

 

Bugün, Arzen Dondurma olarak, alanında Türkiye’nin en büyük ve en modern sütlü tatlı ve dondurma tesislerinden birine sahibiz. Toplamda 10 bin m2’lik kapalı alana yayılan fabrikamızın 8 bin m2’lik üretim bölümünde, İtalyan dondurma üretim teknolojileri kullanıyoruz ve her şeyin doğalından yana olan tavrımızla tesislerimizin enerjisini güneşten sağlıyoruz.

 

Her gün, 50 bin kg dondurma ve 85 bin adet sütlü tatlı üretim ve depolama kapasitesiyle çalışıyor, 100’den fazla ürün çeşidiyle tatlıya düşkün müşterilerimize lezzet dolu anlar yaşatıyoruz.

 

İstanbul, İzmir, Erzurum, Trabzon ve Samsun’daki ana dağıtım depolarımız aracılığıyla, Türkiye’nin her yerine soğuk zincir dağıtım işlemlerini kendi filomuzla gerçekleştiriyor ve tatlı krizi tutan müşterilerimizin her türlü istediğine ânında cevap veriyoruz.

 

Hikâyemiz bugün, bizim gibi tatlıya düşkün müşterilerimizin lezzet durağı olan, 6’sı Erzurum’da olmak üzere, Trabzon, Rize, Erzincan, İstanbul, Sivas, Kars ve Kağızman’da bulunan toplam 14 Arzen Dondurma şubesiyle tatlı tatlı devam ediyor.